Slider

In Vianen is veel te doen. 

NATIONALE SLEEPBOOTDAGEN: 1x per 2 jaar ,DE ONEVEN JAREN! 3 DAGEN,  van Donderdag (Hemelvaartsdag) t/m Zaterdag.
Een publieksvriendelijk, niet commercieel, recreatief evenement van nationale allure. Dat was ruim tien jaar geleden de opzet van de organisatie van de Nationale Sleepbootdagen. Eenmaal per twee jaar is Vianen vanaf Hemelvaartsdag tot en met de daaropvolgende zaterdag de tijdelijke thuishaven van bijna twee honderd motorsleepboten van de leden van de landelijke vereniging VDMS. De Nationale Sleepbootdagen zijn ontstaan doordat een aantal sleepbooteigenaren tot de conclusie kwam  dat wat er nog over was van die historische sleepboten op gezette tijden aan het publiek getoond zou moeten  kunnen worden. De liefhebbers wilden voorkomen dat deze schepen in de vergetelheid zouden raken.
Tijdens het evenement bestaat de mogelijkheid te sleepboten te bezichtigen, een kijkje te nemen in de  machinekamer en ook meevaren is mogelijk. Bovendien vinden tal van omlijstende activiteiten plaats.
Voor meer informatie bezoek de website NATIONALE SLEEPBOOTDAGEN

PAARDENMARKT VIANEN.
De Stichting Paardenmarktcomité Vianen houdt jaarlijks, dankzij de inzet van vele vrijwilligers, deze eeuwenoude traditie in stand. Deze Viaanse Paardenmarkt wordt van oudsher telkens gehouden op de woensdag vóór de tweede donderdag in oktober.

De Paardenmarkt in Vianen is hét jaarlijkse evenement in de regio voor paardenliefhebbers, maar ook van oudsher een moment om elkaar te ontmoeten. Om de dag door te brengen rondom de ring, te struinen over de warenmarkt, een bezoek te brengen aan de kermis en te genieten van een wervelende middag- en avondshow.
Voor meer informatie bezoek de website PAARDENMARKT VIANEN

OLDTIMERDAG:  3e Zaterdag in Juni.
Deze in het land zeer bekend geworden Oldtimerdag wordt gehouden in het fraaie historische centrum van ons kleine stadje aan de Lek. Bij het zien van zoveel oude voertuigen geeft dit het beeld alsof de tijd heeft stilgestaan. Het kleine en intieme stadshart is een unieke locatie waar de voertuigen een “acte de presence” zullen geven, alvorens men vertrekt voor een toertocht door de regio. De “Vrijstad” Oldtimerdag Vianen dankt haar bestaan aan een particulier initiatief als bijdrage aan een historisch stadsfeest in 1987. Vier enthousiaste plaatsgenoten met een grote liefde voor antieke en klassieke voertuigen, vormden destijds het bestuur.
Voor meer informatie bezoek de website OLDTIMERDAG

TONEELROUTE DOOR DE BINNENSTAD VAN VIANEN:

Toneelroute 5e editie wordt een jubileum editie en zal gehouden worden in 2020!
Over de 4e Toneelroute dit jaar kunnen we kort zijn, het was weer zeer geslaagd! Prachtig weer, veel enthousiaste bezoekers en een geweldig team samenwerkende acteurs en vrijwilligers. Zowel de deelnemers als de bezoekers hebben van deze dag kunnen genieten.
De 5e Toneelroute wordt een jubileumjaar en daarom willen we hier graag een extra bijzonder tintje aan geven. Om ons allen wat extra tijd te geven voor de voorbereiding hebben we besloten om deze 5e editie te organiseren in 2020.
Natuurlijk hopen we dat jij ook weer van de partij bent.
Zodra er meer bekend is over het thema en de datum zullen wij dit laten weten.

Natuurlijk kunt u ook informatie inwinnen bij de VVV Vianen.